Öss Puan Hesabı  Ders Notları  Meslek Tanıtımları  Rehberlik  Yabancı Dil Eğitimi  Arama İletişim

Menü

   Ana Sayfa
 2010 Üniversite Taban Tavan Puanları
 2011 Üniversite Taban Tavan Puanları
 Açıköğretim
 ALES
 ALS
 Anadolu Liseleri Tavan Taban Puanları
 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
 Biyoloji
 Burs Duyuruları
 Coğrafya
 Çıkmış Sorular
 Ders Notları
 Dikey Geçiş DGS
 Edebiyat
 Eğitim Haberleri
 Eğlence
 Felsefe
 Fizik Dersleri
 Geometri
 Güzellik
 Kimya
 Kitap Özetleri
 Kişisel Gelişim
 KPDS
 KPSS Ders Video
 KPSS Duyuru
 Matematik
 Meslek lisesi
 Meslek Tanıtımları
 Müzik Klip İzle
 Polislik
 Psikoloji
 Rehberlik
 Ruhun Gıdası Gerçek Müzik
 Sağlık Köşesi
 Sağlık Meslek Liseleri Taban Tavan Puanları
 SBS
 SORU CEVAP
 Soru Çözümleri
 STAJ Duyuruları
 Süper Video Cafe
 Tarih
 Trafikle İlgili Sorular
 Türkçe
 YGS LYS
 İngilizce
 Üniversite FOTOLARI
 Üniversite Taban Tavan Puanlar
 Üniversite Tanıtımları
 Yurt Dışı Eğitim
 Yönetmelikler
 Önemli Haberler
 ÖSYS duyurular
 Özel Ders
  İletişim

 YÖK’te katsayı istifası!

Okunma

541


ÖSS'de katsayı farkının kaldırılacağı açıklamasına tepki gösteren YÖK üyesi Bülent Serim, "İmam Hatip'lere özel düzenleme yapılıyor. YÖK, artık AKP yandaşlarıyla doldu" diyerek istifa etti.

Yükseköğretim Kurulu'nda, Başkan Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ın ÖSS'de katsayı farkının kaldılacağını açıklamasının ardından istifa yaşandı.
YÖK üyesi Bülent Serim, Özcan'ın açıklamalarına tepki göstererek istifa etti. Serim, istifasının gerekçelerini şöyle anlattı:
"Artık YÖK belli bir zihniyetin hakim olduğu, iktidar partisinin yandaşı durumunda olan kişilerle dolu. En son iki örnek; Başkan Vekilliği'nin Kuran kursları, cemaat ve tarikatlara bırakılmasıdır. İkincisi, YÖK Başkanı'nın Genel Kurul yetkisinde olmasına rağmen, sınav sisteminde katsayı farkını imam hatip lisesi mezunları için kaldırılacağını açıklamasıdır.
Doğrusu bu bardağı taşıran damla oldu. Ben de 1 yıldır arkadaşlarımla birlikte uyarı görevini yapıyordum.
Uyarılarımın dikkat alınmaması üzerine bu iki konu da eklenince istifayı uygun gördüm. Üyelerimizden Tuğçak Özgen ve Engin Ataç'ın zaten 15 Temmuz'da görevi sona erdi. Fikret Şenses, Mustafa İlhan ve bir de ben vardım zaten."

DİLEKÇEDEN...

Bülent Serim, Cumhurbaşkanlığı makamına sunulmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı'na verdiği dilekçesinde, "kurulun artık konulara yalnızca siyasal iktidar gibi bakmakla kalmadığını, anayasal konumunu bir yana bırakarak, iktidardaki partinin programını ve ideolojisini gerçekleştirmeye çalışan bir kurul durumuna getirildiğini" belirtti.
Bülent Serim, "türbanın üniversitelerde serbest bırakılmasına ilişkin YÖK Başkanlık genelgesinin, kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerinin denetim ve yönetimlerinde görev almayı izne bağlayan genelgenin, imam hatip okullarını bitirenlere uygulanan farklı katsayıyı kaldırabilmek için sınav sistemiyle oynamayı bile göze alan çabaların, ilahiyat fakültelerinde YÖK kararlarıyla yaşanan gelişmelerin, ilahiyat ön lisans mezunlarının Diyanet İşleri Başkanlığı dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarında da çalışabilmesine olanak sağlayan değişikliklerin belirttiği durumun kanıtı olduğunu" kaydetti.

ÖZGÜRLÜK SADECE TÜRBANA!

Serim ayrıca, atanan rektörlerle oluşturulan yönetimlerin de laik Cumhuriyetçi öğretim üyelerinden öç alma ve ideolojik yandaşlarını ödüllendirme gruplarına nasıl dönüştüklerini ibretle izlediklerini vurguladı. YÖK'ün özgürlük anlayışının yalnızca 'türbana özgürlük' ve benzeri konularla sınırlı kaldığını ifade den Serim, kabul edilemeyecek bir başka konunun da "yükseköğretimi kazanç kapısı ve öğrencileri 'müşteri' gibi gören yaklaşım" olduğunu dile getirdi.

"KURAN KURSLARI, TARİKAT VE CEMAATLERE BIRAKILSIN"

Serim, dilekçesinde şunları kaydetti: "Bu kararımda, YÖK Başkanvekili'nin 'Kuran kursları cemaat ve tarikatlara bırakılmalıdır' yolundaki ifadesi ve YÖK Başkanı'nın basına yaptığı 'yeni sınav sisteminde farklı katsayı uygulaması kaldırılacak' açıklaması son noktayı koymuştur.
Laik Cumhuriyet ile asla bağdaşmayan bu düşüncenin çoğunlukta olduğu Yükseköğretim Kurulu'nda görev yapmanın yükü, kaldırılamayacak boyuta ulaşmıştır. Sergilenen oyunun parçası olmamak için, Yükseköğretim Kurulu üyeliğinden istifa ediyorum."

Bursa hakimiyet

sinavrehberlik.com başarılar diler.



  Yorumlar

 
Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi Ders Notları 3


Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği İ.Ö 2008 Taban Tavan Puanları


Balıkesir Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Sosyal Hizmet 2008 Taban Tavan Puanları


ÖSYM'den meslek liseli adaylara uyarı


KPSS Coğrafya Ders Notları 7


Kütüphanecilik


Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Taban Tavan Puanları 2011


Elektronik Öğretmenliği


Görmemesi Engel Olmadı, ÖSS'de Türkiye 176.'sı Oldu


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Adıyaman Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Adnan Menderes Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Afyon Kocatepe Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Ahi Evran Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Akdeniz Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Aksaray Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Amasya Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Anadolu Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır.Sitemap