Öss Puan Hesabı  Ders Notları  Meslek Tanıtımları  Rehberlik  Yabancı Dil Eğitimi  Arama İletişim

Menü

   Ana Sayfa
 2010 Üniversite Taban Tavan Puanları
 2011 Üniversite Taban Tavan Puanları
 Açıköğretim
 ALES
 ALS
 Anadolu Liseleri Tavan Taban Puanları
 Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi
 Biyoloji
 Burs Duyuruları
 Coğrafya
 Çıkmış Sorular
 Ders Notları
 Dikey Geçiş DGS
 Edebiyat
 Eğitim Haberleri
 Eğlence
 Felsefe
 Fizik Dersleri
 Geometri
 Güzellik
 Kimya
 Kitap Özetleri
 Kişisel Gelişim
 KPDS
 KPSS Ders Video
 KPSS Duyuru
 Matematik
 Meslek lisesi
 Meslek Tanıtımları
 Müzik Klip İzle
 Polislik
 Psikoloji
 Rehberlik
 Ruhun Gıdası Gerçek Müzik
 Sağlık Köşesi
 Sağlık Meslek Liseleri Taban Tavan Puanları
 SBS
 SORU CEVAP
 Soru Çözümleri
 STAJ Duyuruları
 Süper Video Cafe
 Tarih
 Trafikle İlgili Sorular
 Türkçe
 YGS LYS
 İngilizce
 Üniversite FOTOLARI
 Üniversite Taban Tavan Puanlar
 Üniversite Tanıtımları
 Yurt Dışı Eğitim
 Yönetmelikler
 Önemli Haberler
 ÖSYS duyurular
 Özel Ders
  İletişim

 2009 ÖSS Ek Yerleştirme

Okunma

995


EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAKTIR?

Yükseköğretim programlarına kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra bu programlara kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlar üniversitelerce ÖSYM’ye bildirilecektir. Yükseköðretim programlarının 2009-ÖSYS sonuçlarına göre (sınavsız geçiş dahil) yapılan genel yerleştirme sonunda boş kalan veya kaydolmama nedeniyle dolmayan kontenjanlarýna ve varsa yeni açılan yükseköðretim programlarýna ÖSYM tarafından merkezi olarak Ek Yerleştirme yapılacaktır. Sınavsız geçiş dahil Merkezi Yerleþtirmede açıköğretimin kontenjansız programlarıdışınnda bir yükseköðretim programýna yerleþtirilen adaylar Ek Yerleştirme için başvuramayacaktır. Ek Yerleştirmede lisans programlarına (Tablo 4), merkezi genel yerleþtirmedeki en küçük puanlarınınn altında aday yerleştirilmeyecektir. Kesin kayıt sonunda kontenjan açık kalan yükseköğretim programlarına önkayıtla öğrenci alınmayacaktır.

Tablo 3A'daki sýnavsýz geçiş programlarının genel yerleştirme sırasında dolmama veya kaydolmama nedeniyle boş kalan kontenjanlarına da Ek Yerleştirme yapılacaktır. Bu yerleştirmede de önce kendi alanlarında tercih yapmış meslek lisesi öðrencileri yerleştirme işlemine alınacak, meslek lisesi öðrencilerinin kendi alanlarındaki sınavsız geçiş yerleþtirilmelerinden sonra boþ kalan kontenjanlara lise mezunlarının ve meslek liselerinin diğer alanlarýndan mezun olanlarýn ilgili Y-ÖSS puanlarýna göre yerleştirilmeleri yapılacaktır.

3.5. YÜKSEKÖÐRETÝM PROGRAMLARINA MERKEZi GENEL YERLEŞTİRME

SONUÇLARI NASIL DUYURULACAKTIR?

2009-ÖSYS merkezi genel yerleŞtirme sonuçlarI İnternet (http://oss.osym.gov.tr) aracılığıyla adaylara duyurulacaktır. 2009-ÖSYS'de Yerleştirme Sonuç Belgeleri basılmayacak ve adayların adreslerine gönderilmeyecektir. Yurtd dışındaki üniversitelere yerleştirilen adaylar için gerekli olduğunda ve adayın müracaatı üzerine yerleþtiği programý gösteren bir yazı verilecektir.



  Yorumlar

 
Afyon Kocatepe Üniversitesi Genel Tanıtım


Endüstriyel Otomasyon Teknolojisi


Yapı Ressamlığı


Ağız Diş Sağlığı


Adalet


Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri N.Ö 2008 Taban Tavan Puanları


Ek - Fiil ( Ek - Eylem , Cevher Fiil )


Restorasyon-Konservasyon


Açıköğretimlilere İngileterede Dikey Geçiş


2009 Anadolu Liseleri Taban Tavan Puanları Antalya


Abant İzzet Baysal Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Adıyaman Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Adnan Menderes Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Afyon Kocatepe Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Ahi Evran Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Akdeniz Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Aksaray Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Amasya Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Anadolu Üniversitesi Taban Tavan Puanları 2011


Copyright © 2009 Tüm Hakları Saklıdır.Sitemap